Рецепта срещу стрес: Не мълчете пред агресивния шеф!

PRINT

Ако шефът се държи агресивно с вас, не му оставайте длъжни. Недейте да се свивате и да слушате безпомощно обиди, съветват учени от Университета на щата Охайо. Активната позиция помага на служителите да избегнат усещането за унижение и неудовлетворение от работата.

Изводите са от проучване, в което група доброволци били помолени да оценят колко често техните началници се отнасят надменно или неуважително с тях, заявявали са им, че техните мисли и чувства нямат значение, пише Hindustan Times. Така се изяснило, че служителите, които не отговарят на шефа, когато той се държи агресивно, по-често страдат от психологически стрес. Те получават по-малко удоволствие от работата и не са лоялни към работодателя.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Потискането на емоциите съкращава живота 
Грубият шеф насажда враждебност в екипа 
9 съвета как да постигнем щастие 

Затова пък онези, които надмогвали страха си и отговаряли на агресията на шефа, не изпитвали подобни проблеми. Във второ проучване били проведени онлайн анкети, в което се включили 371 души. Резултатите отново показали, че служителите, които отговарят на агресията на шефовете, рядко се чувстват като жертви. Те били по-доволни от работата си и рядко страдали от стрес.

Прекият сблъсък с шефа може да изглежда рискован ход за кариерата. Въпреки това анкетираните не вярвали, че поведението им ще се отрази зле на позицията им в службата. Те отговаряли на агресията на шефа, без да му обръщат внимание, престрували се, че не знаят за какво говори той, или просто запретвали ръкави и си вършели работата.

Източник: Hindustan Times

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Рецепта срещу стрес: Не мълчете пред агресивния шеф! беше последно модифицирана от: януари 7th, 2019 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *