вторник, 31 януари, 2023
- Реклама -
НачалоЛюбопитноРецепта срещу стрес: Не мълчете пред агресивния шеф!

Рецепта срещу стрес: Не мълчете пред агресивния шеф!

Ако шефът се държи агресивно с вас, не му оставайте длъжни. Недейте да се свивате и да слушате безпомощно обиди, съветват учени от Университета на щата Охайо. Активната позиция помага на служителите да избегнат усещането за унижение и неудовлетворение от работата.

Изводите са от проучване, в което група доброволци били помолени да оценят колко често техните началници се отнасят надменно или неуважително с тях, заявявали са им, че техните мисли и чувства нямат значение, пише Hindustan Times. Така се изяснило, че служителите, които не отговарят на шефа, когато той се държи агресивно, по-често страдат от психологически стрес. Те получават по-малко удоволствие от работата и не са лоялни към работодателя.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Потискането на емоциите съкращава живота 
Грубият шеф насажда враждебност в екипа 
9 съвета как да постигнем щастие 

Затова пък онези, които надмогвали страха си и отговаряли на агресията на шефа, не изпитвали подобни проблеми. Във второ проучване били проведени онлайн анкети, в което се включили 371 души. Резултатите отново показали, че служителите, които отговарят на агресията на шефовете, рядко се чувстват като жертви. Те били по-доволни от работата си и рядко страдали от стрес.

Прекият сблъсък с шефа може да изглежда рискован ход за кариерата. Въпреки това анкетираните не вярвали, че поведението им ще се отрази зле на позицията им в службата. Те отговаряли на агресията на шефа, без да му обръщат внимание, престрували се, че не знаят за какво говори той, или просто запретвали ръкави и си вършели работата.

Източник: Hindustan Times

Не изпускайте новите публикации

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -