Разкриват неонатология в Първа АГ „Света София“

PRINT

До половин година в Първа АГ болница „Св. София“ (бивша „Тина Киркова“) ще се изгради отделение по неонатология, съобщи директорът д-р Иван Костов на честването на Деня на родилната помощ – Бабинден. На практика става дума за преместване на съществуващото сега отделение за отглеждане на новородени с поднормено тегло от Първа градска болница.

Това е уместно, защото Първа градска болница няма отделение по акушерство, допълни д-р Костов. В „Св. София“ ще бъде изграден модерен сектор, където майките ще прекарват повече време с децата. Там ще дойде на работа и сестрата на премиера Борисов – д-р Красимира Иванова, която е акушер-гинеколог.

По думите на д-р Костов в Първа АГ са налице пространствените възможности и е въпрос по-скоро на организация. Няма да са нужни много ресурси ца изграждането на новата неонатология. При 2-3 процента от всички раждания бебетата са недоносени.

„Заедно с отделението по неонатология болницата ще се грижи за повече от сто бебета. Имаме желание и да развием отделение за хирургия на гърдата. Най-честото заболяване при жените засяга този орган. Болницата има силна онкология и специалисти. Тя е известна като родилен дом, но искаме да се утвърди като един съвременен модерен център за женско здраве“, заяви още д-р Иван Костов.

На тържеството за Бабинден в Първа АГ присъства и столичният кмет Йорданка Фандъкова. Една от акушерките й връчи новородената си внучка с пожеланието и тя да има скоро още едно внуче от женски пол.

СНИМКА: БОЛЕНЗДРАВ

[Общо: 1    Средно: 3/5]
Разкриват неонатология в Първа АГ „Света София“ беше последно модифицирана от: август 18th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *