сряда, 19 юни, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноРазкриват неонатология в Първа АГ "Света София"

Разкриват неонатология в Първа АГ „Света София“

До половин година в Първа АГ болница „Св. София“ (бивша „Тина Киркова“) ще се изгради отделение по неонатология, съобщи директорът д-р Иван Костов на честването на Деня на родилната помощ – Бабинден. На практика става дума за преместване на съществуващото сега отделение за отглеждане на новородени с поднормено тегло от Първа градска болница.

Това е уместно, защото Първа градска болница няма отделение по акушерство, допълни д-р Костов. В „Св. София“ ще бъде изграден модерен сектор, където майките ще прекарват повече време с децата. Там ще дойде на работа и сестрата на премиера Борисов – д-р Красимира Иванова, която е акушер-гинеколог.

По думите на д-р Костов в Първа АГ са налице пространствените възможности и е въпрос по-скоро на организация. Няма да са нужни много ресурси ца изграждането на новата неонатология. При 2-3 процента от всички раждания бебетата са недоносени.

„Заедно с отделението по неонатология болницата ще се грижи за повече от сто бебета. Имаме желание и да развием отделение за хирургия на гърдата. Най-честото заболяване при жените засяга този орган. Болницата има силна онкология и специалисти. Тя е известна като родилен дом, но искаме да се утвърди като един съвременен модерен център за женско здраве“, заяви още д-р Иван Костов.

На тържеството за Бабинден в Първа АГ присъства и столичният кмет Йорданка Фандъкова. Една от акушерките й връчи новородената си внучка с пожеланието и тя да има скоро още едно внуче от женски пол.

СНИМКА: БОЛЕНЗДРАВ

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -