„Приказки без край“ гостува на малките пациенти в Педиатрията

PRINT

На 13 декември 2016 г., от 10 часа в Специализираната болница за активно лечение по детски болести в София ще се проведе акция „Коледна магия“. Тя се организира в рамките на Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата „Приказки без край“. Ще зарадва малките пациенти с Коледен празник.

Целта на събитието е да се създаде празнично настроение сред болните деца, техните родители, медицинския и немедицинския персонал на лечебното заведение. Магията ще бъде допълнена от представлението на маговете от Quick Hands Project. За празничното настроение на децата ще се погрижат и актьорът и художествен управител на Парк „Боби и Кели“ Енчо Данаилов – Бате Енчо, придружаван от аниматори на детския център, преобразени като Дядо Коледа, Снежанка и маскотите Боби и Кели. Всички заедно ще закичат и коледна елха с украса, след което малките пациенти ще получат и подаръчета лично от Дядо Коледа.

По време на събитието ще бъде дадена актуална информация за развитието на аниматорската програма и за отражението й върху емоционалното и здравословно състояние на децата.

 

Националната инициатива „Приказки без край” се реализира в България от месец ноември 2012 г. Целта й е хоспитализираните деца да се възстановят по-бързо в стресиращата болнична обстановка чрез четене, музика, театър и празненства. Едновременно с това инициативата позволява да се засили емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите.

Организатори на националната инициатива са ГлаксоСмитКлайн и Панадол Бебе, с подкрепата на Българска педиатрична асоциация.

Повече подробности за инициативата може да намерите на фейсбук страницата й. 

[Общо: 2    Средно: 5/5]
„Приказки без край“ гостува на малките пациенти в Педиатрията беше последно модифицирана от: декември 12th, 2016 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *