От марихуаната на мъжете им растат гърди

PRINT
забрана за пушене

Мъжете трябва да внимават с марихуаната, тъй като при тях тя може да доведе до гинекомастия – растеж на гръдната тъкан. Това се дължи на способността на растението да понижава нивата на тестостерона. Тестове върху животни показали, че марихуаната не само намалява концентрацията на тестостерон, но и намалява размера на тестисите, води до аномалии при образуването на сперматозоидите.

Редица проучвания показват, че при онези, които редовно пушат трева, ефективността на мъжкия хормон намалява. Теорията за връзка между марихуаната и мъжката гинекомастия е изказана за първи път през 1972 г. Ново проучване през 1977 г. обаче опровергава теоретичните изследвания.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Вещество от канабиса спира агресивен рак
Лекарство от канабис ще бори затлъстяването
Трите естествени дроги – секс, спорт и слънце

Сега обаче учените отново подчертават, че с отрицателните последици от употребата на марихуана се сблъскват 33-41 % от мъжете на възраст 25-45 г. Това най-често се случва след настъпването на полова зрялост. Ефект се наблюдава и при 55-60 % от мъжете на възраст 50 години и повече. Хирургичните манипулации за отстраняване на гръдна тъкан при мъжете са на пето място сред най-популярните пластични процедури в Съединените щати. Учените посочват, че при евентуално легализиране на марихуаната ще могат да направят окончателни заключения за връзката между пушенето на трева и мъжката гинекомастия.

Източник: University Herald

[Общо: 1    Средно: 2/5]
От марихуаната на мъжете им растат гърди беше последно модифицирана от: май 26th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *