понеделник, 6 февруари, 2023
- Реклама -
НачалоЛюбопитноОт марихуаната на мъжете им растат гърди

От марихуаната на мъжете им растат гърди

Мъжете трябва да внимават с марихуаната, тъй като при тях тя може да доведе до гинекомастия – растеж на гръдната тъкан. Това се дължи на способността на растението да понижава нивата на тестостерона. Тестове върху животни показали, че марихуаната не само намалява концентрацията на тестостерон, но и намалява размера на тестисите, води до аномалии при образуването на сперматозоидите.

Редица проучвания показват, че при онези, които редовно пушат трева, ефективността на мъжкия хормон намалява. Теорията за връзка между марихуаната и мъжката гинекомастия е изказана за първи път през 1972 г. Ново проучване през 1977 г. обаче опровергава теоретичните изследвания.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Вещество от канабиса спира агресивен рак
Лекарство от канабис ще бори затлъстяването
Трите естествени дроги – секс, спорт и слънце

Сега обаче учените отново подчертават, че с отрицателните последици от употребата на марихуана се сблъскват 33-41 % от мъжете на възраст 25-45 г. Това най-често се случва след настъпването на полова зрялост. Ефект се наблюдава и при 55-60 % от мъжете на възраст 50 години и повече. Хирургичните манипулации за отстраняване на гръдна тъкан при мъжете са на пето място сред най-популярните пластични процедури в Съединените щати. Учените посочват, че при евентуално легализиране на марихуаната ще могат да направят окончателни заключения за връзката между пушенето на трева и мъжката гинекомастия.

Източник: University Herald

Не изпускайте новите публикации

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -