Вещество от канабиса спира агресивен рак

PRINT
канабис марихуана

Канабидиол – вещество, което се съдържа в канабиса, може да спре разпространението на тумори, съобщи в. „Дейли мейл“. То успявало да „изключи“ ген, отговорен за метастазите при агресивна форма на рака на гърдата. Важна подробност е, че канабидиол не притежава психоактивните свойства на самото растение.

Специалисти от Медицинския център в Калифорния Пасифик заговориха за ползата от веществото още преди 5 г. Тогава в лабораторен експеримент то успя да спре рамножаването на клетки от рака на гърдата. В миналата година учените оповестиха резултати от изпитания върху мишки.

Съединението не е токсично и това дава основание на специалистите да се надяват, че то ще може да се използва в комбинация с традиционната химиотерапия. В клетките с агресивен рак на гърдата е разпространен един протеин – ID-1. Той е важен за разпространението им. При контакта си с канабидиол раковите клетки връщали нормалнотоси състояние. Съединението блокирало прекомерното натрупване на ID-1, а това водело до невъзможност за възникване на метастази. Така на теория то би могло да се справи с левкемията, рака на гърдата, на яйчниците и други видове тумори с високо ниво на ID-1.

СНИМКА: ИНТЕРНЕТ

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Вещество от канабиса спира агресивен рак беше последно модифицирана от: януари 8th, 2019 Iliana Angelova
loading...