„Майчин дом“ открива ин витро клиника

PRINT
бременна бременност

Втора държавна болница ще предлага ин витро, след като утре в „Майчин дом“ открива ремонтираната Трета гинекологична клиника по репродуктивно здраве, съобщиха оттам. Досега само Първа АГ болница „Света София“ (бивша „Тина Киркова“) имаше отделение за прилагане на репродуктивни техники.

Лентата ще прережат утре – 17 ноември, здравният министър д-р Стефан Константинов и кметът на София Йорданка Фандъкова. До няколко седмици ще започне приемането на двойки с репродуктивни проблеми, увери доц. Милко Сираков, който ще оглави новата клиника. В нея ще се предлагат целия спектър от здравни консултации – от детско-юношеска гинекология, гинекологична ендокринология до лечение на стерилитета при мъжа и при жената, и прилагане на съвременни репродуктивни техники. Ин витрото в България тръгва именно от „Майчин дом“, припомни доц. Сираков. Клиниката там бе създадена от пионерите доц. Атанас Щерев, д-р Йосиф Димитров, д-р Лачев и биолога Баров, но после бе закрита. Когато причината двойката да няма деца е у мъжа, при нас ще правим спермограма и ще назначим лечение, поясни доц. Сираков. Ако то не даде резултат, ще се пристъпи към ин витро. Предимствата за семействата, които ще се обърнат към „Майчин дом“ са, че болницата след това се ангажира с проследяването на бременността и самото раждане. Бъдещите майки, които чакат дете след ин витро, са смятани за рискови и затова някои болници в страната отказват да се ангажират с тях. Частните ин витро клиники също не предлагат проследяване, каза още доц. Сираков.

Инвестицията за ремонта и медицинското оборудване е на стойност 1,5 млн. лева. Новата клиника отговаря на всички световни и европейски стандарти в медицинската практика и е единствената държавна ин витро клиника.

СНИМКА: ТК

[Общо: 1    Средно: 5/5]
„Майчин дом“ открива ин витро клиника беше последно модифицирана от: май 8th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *