Лак за нокти ще пази жените от изнасилване

PRINT

Студенти от Университета на Северна Каролина изобретиха уникален лак за нокти, предаде Fox News. Продуктът Undercover Colors променя цвета си, ако момичето топне пръста си в чаша, в която има добавено някакво упойващо вещество. Престъпниците често ги използват, когато набележат жертвите си за изнасилване.

Вещества като рохипнол, гама-хидроксибутирова киселина (GHB), или кетамин могат лесно и незабележимо да се сипят в чашата на жената, тъй като са безцветни, без мирис и вкус. Ефектът от тях е физическа слабост, объркване и дори загуба на съзнание.

Младите учени казват, че тяхната цел е да разработят технология, която да помага на жените да се предпазят от тази ужасна и, за съжаление, широко разпространена престъпност. Новият лак все още е в процес на разработване и не е известно кога ще бъде на разположение.

Въпреки това презентационната му страница във фейсбук вече има хиляди абонати. „С този лак за нокти и други подобни технологии, ние се надяваме да накараме потенциални престъпници да се страхуват от подобен подход при жените, защото ще знаят, че могат да бъдат разкрити“, казват учените.

Почти всяка пета жена е била жертва на изнасилване в някакъв момент от живота си. Една трета от изнасилванията стават във висшите учебни заведения.

Източник: Fox News

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Лак за нокти ще пази жените от изнасилване беше последно модифицирана от: май 26th, 2018 Iliana Angelova
loading...