Ева Михова, съпруга на Мишо Бирата, знаела, че си отива

PRINT

Цироза е диагнозата на Ева Михова, съпруга на покойния баскетболен бос Михаил Михов (на снимката), която доведе до смъртта й, съобщиха от ВМА. Тя починала в 5 часа сутринта вчера в реанимацията там. Цирозата била в напреднал стадий. Болестта е съпътствана от тежки кръвоизливи, заради поредния тя постъпила във ВМА по спешност в понеделник.

Ева Михова бе пациент на болницата от 6 г., тогава поставиха диагнозата цироза, каза ген. Стоян Тонев. От 2 г. била подадена в списъка на нуждаещите се от чернодробна трансплантация. Донор обаче така и не се намерил. Михова беше напълно наясно със състоянието си и с факта, че си отива, потвърди ген. Тонев. За последните години няколко пъти имала тежки кръвоизливи в стомаха, но успявала да се съвземе. Спекулация било, че в болницата са дали на пациентката да пие чаша бира в последните си часове, заяви генералът. Той добави, че чаша червено вино се дава само на хора след сърдечна операция, за да се почувстват по-добре. Състоянието на Михова обаче било доста тежко и не е имало възможност дори за последно желание.

Кончината на Ева Михова не е неочаквана за лекарите. Още при постъпването на 30 април състоянието й е било тежко и не е имало надежда да бъде излекувана. Цирозата била тежка, а стадият и състоянието на пациентката – несъвместими с живота, уточниха реаниматори. Въпреки това те положили всички възможни грижи за болната.

Две са основните причини да се развие цироза – инфекция с хепатит или редовно пиене на алкохол. Лекарите обаче не искат да се ангажират с подробност какво е отключило болестта на Михова, като се позоваха на медицинската етика. Покойният Михаил Михов – Мишо Бирата, също си отиде преждевременно. Миналата година той получи масиран инфаркт и издъхна в хотелска стая в Правец. Разбра се, че от години имал атеросклероза на важни съдове към сърцето.

СНИМКА: БЗ

[Общо: 2    Средно: 4.5/5]
Ева Михова, съпруга на Мишо Бирата, знаела, че си отива беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *