неделя, 14 юли, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноЕва Михова, съпруга на Мишо Бирата, знаела, че си отива

Ева Михова, съпруга на Мишо Бирата, знаела, че си отива

Цироза е диагнозата на Ева Михова, съпруга на покойния баскетболен бос Михаил Михов (на снимката), която доведе до смъртта й, съобщиха от ВМА. Тя починала в 5 часа сутринта вчера в реанимацията там. Цирозата била в напреднал стадий. Болестта е съпътствана от тежки кръвоизливи, заради поредния тя постъпила във ВМА по спешност в понеделник.

Ева Михова бе пациент на болницата от 6 г., тогава поставиха диагнозата цироза, каза ген. Стоян Тонев. От 2 г. била подадена в списъка на нуждаещите се от чернодробна трансплантация. Донор обаче така и не се намерил. Михова беше напълно наясно със състоянието си и с факта, че си отива, потвърди ген. Тонев. За последните години няколко пъти имала тежки кръвоизливи в стомаха, но успявала да се съвземе. Спекулация било, че в болницата са дали на пациентката да пие чаша бира в последните си часове, заяви генералът. Той добави, че чаша червено вино се дава само на хора след сърдечна операция, за да се почувстват по-добре. Състоянието на Михова обаче било доста тежко и не е имало възможност дори за последно желание.

Кончината на Ева Михова не е неочаквана за лекарите. Още при постъпването на 30 април състоянието й е било тежко и не е имало надежда да бъде излекувана. Цирозата била тежка, а стадият и състоянието на пациентката – несъвместими с живота, уточниха реаниматори. Въпреки това те положили всички възможни грижи за болната.

Две са основните причини да се развие цироза – инфекция с хепатит или редовно пиене на алкохол. Лекарите обаче не искат да се ангажират с подробност какво е отключило болестта на Михова, като се позоваха на медицинската етика. Покойният Михаил Михов – Мишо Бирата, също си отиде преждевременно. Миналата година той получи масиран инфаркт и издъхна в хотелска стая в Правец. Разбра се, че от години имал атеросклероза на важни съдове към сърцето.

СНИМКА: БЗ

Предишна публикация
Следваща публикация
Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -