четвъртък, 28 март, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноДиетолози призоваха да ползваме микровълновата по-често

Диетолози призоваха да ползваме микровълновата по-често

Диетолози се обявиха в подкрепа на микровълновата печка, която присъства в почти всяко домакинство. Западни експерти предлагат да я използваме по-активно във всекидневието. Първо, микровълновата може съществено да съкрати времето за приготвяне на храната. А колкото по-кратко е то, толкова по-малко се разрушават хранителните вещества и най-вече витамините. За зеленчуците например са достатъчни 5 минути.

Микровълновата е подходяща и за дезинфекция на пластмасови съдове. Бактерии като салмонела и ешерихия коли остават по дъската за рязане, дори ако сме я изтъркали грижливо. Според учени от университета в Уискънсин е достатъчно да сложим дъската за 5 мин. в микровълновата, за да я дезинфекцираме. Същото се отнася и до гъбата за миене на съдове. Намокрете я, добавете лимонов сок или оцет и я сложете за една минута в микровълновата.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Рушат ли се витамините в микровълновата печка? 
Кухненската гъба е най-мръсното нещо в жилището 
Микровълни спират прекомерното потене 

Печката може да освежи и стария мед, който се е втвърдил. За него са достатъчно 30 секунди загряване. Други експерти пък предлагат да използваме микровълновата за съживяване на старата спирала за очи. Четката се вади от контейнера, двете части се слагат вътре заедно с чашка вода. Включва се за 5 секунди. Засъхналият туш ще се втечни и ще ви изкара още няколко седмици.

Източник: stuff.co.nz

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -