четвъртък, 18 юли, 2024
- Реклама -
НачалоХраненеЕмоциите са ключ към успешна диета за отслабване

Емоциите са ключ към успешна диета за отслабване

Ключът към успешната диета за отслабване са нашите собствени емоции. Няма универсална диета, с която всеки един би могъл да свали килограми. Успехът е свързан с това, какво е емоционалното ни поведение, когато се храним, пише в. „Дейли мейл“.

Правилният подбор на храната е свързан с разбирането на работата на хормоните, гените и психологията на всяка конкретна ситуация. Всички тези елементи играят важна роля в отношенията на човека с храната. Особености на личността карат някои хора да преяждат. Учените разделят хората на три групи: любители на пирове – продължават да ядат, тъй като никога не чувстват реално засищане поради недостатъчна секреция на хормон (глюканоподобен пептид-1); хора, които постоянно ги влече към храната – непрекъснато мислят за храна, нерядко заради гена на затлъстяването и роби на емоцията – опитват се с храна да компенсират проблемите си.

Оказва се, че всяка група реагира на диетите различно. Това било проверено върху 75 доброволци, а експериментът продължил три месеца. Резултатите ще бъдат съобщени след дни. Експертите припомнят, че има генетично предразположение към затлъстяване – комплексно влияние на няколко гена. То е характерно за втората група. За тях е подходяща диетата „5:2″ – ограничаване на калориите до 800 ккал за два дни в седмицата. В останалите може да ядат каквото си поискат. На първата група подхождат продукти, които стимулират отделянето на правилните хормони. Това се протеиновите продукти – месо, риба. Такива хора трябва да ограничават храните с въглехидрати (картофи, хляб). На „робите на емоциите“ е необходима не храна, а емоционална подкрепа.

Източник: Daily Mail

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -