Бил Гейтс дава до 1 млн. долара за презерватив ново поколение

PRINT

Бил Гейтс обяви, че е готов да осигури сериозна финансова подкрепа за разработването на ново поколение презервативи. За целта той е готов да отпусне първоначална субсидия от $ 100,000 до $ 1 млн., съобщи Startup Smart. Този вид предпазно средство се употребява от около 400 г.

Странно е, че от техническа гледна точка те почти не са претърпели никаква промяна през последните 50 г. Задачата, която Гейтс поставя на учените, е те да разработят такъв модел презерватив, чиято технология да улеснява използването му. За да получат безвъзмездни средства, кандидатите трябва да подадат документи, в които да опишат работната си хипотеза. Тя трябва да може да се провери, като се опише процеса на тестване и оценка на изобретението. В първия етап на проучването трябва да бъдат получени категорични данни, така че може да се премине към втория етап.

Акцентът се поставя върху използването на нови безопасни материали, отличаващи се с висока издръжливост и даващи по-силни усещания по време на половия акт. Възможно е да се експериментира с формата и дизайна на традиционния продукт.

Фондацията на Гейтс заедно с група от независими експерти ще избере най-интересното предложение. Програмата Grand Challenges Explorations (Изследване на големите предизвикателства), в чиито рамки ще бъде финансирано разработването на новия презерватив, стартира през 2008 г. Досега са разпределени повече от 800 грантове – безвъзмездни помощи в 52 страни.

СНИМКА: АРХИВ

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Бил Гейтс дава до 1 млн. долара за презерватив ново поколение беше последно модифицирана от: април 6th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *