5 тревожни признака на възпаление в организма

PRINT
сутрешна скованост болки в стомаха

Понякога възпалението се проявява бурно – например при грипна инфекция, но друг път тлее подмолно и дълго време. Това изтощава имунната система и може да има последствия. Освен кръвните изследвания, които откриват някои възпалителни маркери, има и други признаци, които сочат наличието на възпаление. Ето пет от тях.

Лека болка в ставите

болка в кръстаСтава дума за не много силна болка, която хората са склонни да си обясняват с ниските температури през зимата или неправилната стойка на работното място. Леката болка в ставите може обаче да бъде и признак на възпаление, което засяга ставите и самите кости.

Мускулни болки

Ако се появят болки в мускулите, без да имате обяснение за това и конкретна причина, най-добре е да се консултирате незабавно с лекар. Той ще назначи необходимите тестове. Такава болка може да бъде симптом на възпаление. Ако болката в мускулите е предизвикана от някакво голямо физическо натоварване,  след почивка тя обикновено отшумява.

Слабост или летаргия

Чувствате някаква необяснима умора или слабост напоследък? Ако отговорът е да, не игнорирайте това състояние, което може да сочи здравословни проблеми. Посъветвайте се с личния си лекар какво изследвания на кръвта да направите, за да се види има ли възпаление и каква е неговата степен.

Възможно е проблемът да е свързан с временно възпаление или дори с депресия. Зад него може да се крие и проблем с щитовидната жлеза.

Хроничната умора може да е от щитовидната жлеза

Обрив или зачервяване

Кожните обриви, сърбежи или зачервяване се приемат за проява на алергия, но често може да са свързани с автоимунни заболявания. Хората са склонно първо да опитват народни рецепти с идеята сами да се справят с кожните проблеми. По-добре идете на дерматолог, за да разберете точната причина и да получите адекватно лечение.

Грипоподобни симптоми

Грипоподобни симптоми като повишена температура, втрисане и загуба на апетит също не трябва да бъдат пренебрегвани, защото те говорят на възпалителни процеси. Упоритото главоболие без видима причина, което не отминава за няколко часа, също е причина за безпокойство.

Зад тези симптоми може да се крият различни инфекции. Лекарят ще се ориентира по общата клинична картина и ще назначи някои кръвни изследвания.

Как се лекува грип

Актуализизара на 4 април 2019 г.

[Общо: 5    Средно: 3.6/5]
5 тревожни признака на възпаление в организма беше последно модифицирана от: април 4th, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *