четвъртък, 18 юли, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноЦветовете в жилището влияят на здравето

Цветовете в жилището влияят на здравето

Неподходящо подбраните цветове в жилището могат да повлият върху здравословното ни състояние. До този извод стигнали експерти от Университета Корнел. Например, ако стените са червени или ярко оранжево, това създава стрес и предизвика раздразнение.

Възможно е заради такива цветове дори да се появи сърбеж по кожата. Тези ярки цветове стимулират да ядем повече и по-лакомо. Това води до нарушения в храносмилането, съобщава The Jewish Times.

По-меките оттенъци на оранжевото се препоръчват за кухни и трапезарии, където всеки ден се храним на удобни столове и маси. Този цвят отговаря за бодростта и доброто настроение през целия ден. Оранжевото е много подходящо и за работното масто, защото стимулира умствената дейност. Въпреки това обаче действа депресиращо върху психиката по време на работа.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Ако си представяте буквите в цветове, имате рядка дарба 
Виждаме синьото и зеленото чрез щитовидната жлеза 
Пролетното чистене може да ви разболее 

Белият цвят в интериора не трябва да бъде прекалено много. Белите стаи изглеждат прекалено стерилни, студени и заглушават положителните емоции. За спалнята винаги прилягат нюансите на синьото. То влияе положително върху интимния живот. В спалня със сини стени хората често сънуват хубави сънища. Осветлението на апартаментите също трябва да бъде добре обмислено. Най-хубаво е, ако може да го избираме според настроението.

Осветлението е особено важно през зимата, когато не можем да прекарваме време навън, дори да имаме градински кът за сядане. В мрачните и тъмни стаи хората често изпитват тревога и униние. Дългите престои в такива зони могат да причинят депресия, диабет тип 2, затлъстяване и дори рак. Някои експерти не съветват жените да окачват в спалнята тънки полупрозрачни завеси. Светлината, която идва през тях, допринася за повишаване на теглото.

Източник: The Jewish Times

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -