събота, 25 март, 2023
- Реклама -
НачалоЛюбопитноСмъртта на Надя е шок за семейството, имала нормална бременност

Смъртта на Надя е шок за семейството, имала нормална бременност

Смъртта на 35-годишната Надежда Узунова (на снимката с първото си дете Габи), която почина след раждане в „Шейново“, е шок за семейството, защото нямала абсолютно никакви оплаквания и симптоми. Това разказа нейна близка Юлиана Узунова. „Имаше нормална бременност. Ходеше редовно на консултации при акушерка в районната поликлиника.

В женската консултация на „Шейново“ винаги много се чака, а е и малко далече от вкъщи. Затова реши да ходи на консултации в поликлиниката, а само за раждането да иде в „Шейново“, обяснява жената, която е била до Надя през последните часове от живота й. Според нея причината за фаталния изход е закъснялата реакция на лекарите. Два пъти връщали бременната, защото нямала достатъчно разкритие, а жената се превивала от болки. В момента, когато тя почти припаднала пред кабинета за прием, лекарите се разхвърчали и действали бързо. „Предполагам, че тогава са направили каквото са преценили, че трябва да се направи. Явно е било много късно, – смята Юлияна. – При такова тежко положение – Надя се задушаваше и почти беше колабирала, не разбирам, защо не са извадили веднага детето.“

Единственото заболяване на Надежда било образувание на хипофизата, което обаче тя поддържала с медикаменти. То датирало от години. С него родила и първото си дете – Габи, която е почти на 2 г. „Това заболяване не може да бъде никто причина, нито следствие. Цялата работа е, че не се направи нужното, когато е трябвало. Ако я бяха приели сутринта, нямаше да стигнем до фаталния край. Ако тогава бяха включили обикновена система, щеше да роди за 20 минути още сутринта. Не биваше да я държат толкова да се мъчи“, смята Юлияна. Всъщност контракциите започнали още на 19 ноември през нощта, но изчакали да зачестят. Какви са тези правила за приемане на родилка в болница, според лекарите трябва много повече да те боли и да се мъчиш, за да ти обърнат внимание, чуди се Юлиана. Тя обясни още, че за пари не е ставало дума. Надя не успяла да постъпи в болницата, само я преглеждали в кабинета.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -