петък, 21 юни, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноСлед инсулт мъж на 68 г. не може да изпитва тъга, винаги...

След инсулт мъж на 68 г. не може да изпитва тъга, винаги се смее

Рядко срещано състояние след инсулт е причина 68-годишният Малкълм Миат да изглежда перманентно щастлив. На практика мъжът не може да изпитва тъга. През 2004 г. инсулт засегнал дял в мозъка му, отговорен за емоциите. Сега Малкълм е в състояние във всеки един момент да изригне в пристъп на смях, понякога в най-неподходящия момент.

На теория това може да звучи добре, но в реалния живот му причинява куп неприятности.
Например той е посещавал погребения широко усмихнат, сякаш току-що е чул остроумна шега. Когато вечеря навън с жена си Кейт също редовно привлича озадачени погледи. Все пак г-н Миат приема състоянието си като като благословия.

„Винаги съм бил щастлив човек, обичам вицове, но сега просто не мога да усетя тъга. Спомням си, имаше време, когато можех да се почувствам тъжен, ако нещо лошо се е случило… Но това просто не се случва повече. Определено бих предпочел да съм щастлив през цялото време, отколкото обратното“, споделя пенсионерът.

Малкълм бил здрав и работел като шофьор на камион, когато инсултът го повалил през януари 2004 г., докато правел закуската. Засегнат бил фронталният лоб – частта от мозъка, която контролира емоциите и моторната функция на лявата страна. Лекарите първоначално смятали, че той няма да се оправи. Миат прекарал в болница 19 седмици, не можел да си служи с лявата си ръка и ходел само на къси разстояния с помощта на патерица. Пенсионерът сега е в ранните етапи на васкуларна деменция, предизвикана от намаляване на притока на кръв към мозъка след инсулт.

Свързани теми: Травма превърна неудачник в музикален гений

Ухапване от пчела превърна мъж в жена

Ръгби играч получи инсулт и стана гей

 

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -