сряда, 29 май, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноПриложение на Google ще смята калории по снимка на храната

Приложение на Google ще смята калории по снимка на храната

Google готви поредното любопитно приложение – програмата ще анализира калоричността на храната в чинията по снимка. Идеята на програмистите дошла, след като наблюдавали как много хора публикуват снимки на храна в социалните мрежи, като например това, което са яли на закуска.

Проектът е с работното име Im2Calories. Благородната идея на програмистите e приложението да научи хората как да се хранят правилно. Броенето на калории обаче отнема много време. Пък и дори и да имате данни за калоричността на отделните продукти, трябва да ги смятате поотделно, което е сложно. Освен това влиянието на храната понякога не зависи от общата консумация, а от вида на продукта. Този фактор не се взема под внимание от всички. Не всеки човек чете и етикетите.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Google с нова услуга – сравнява хранителната стойност на продукти
Google прави тест – открива рак ранен стадий
Как да пестим калории без диета

Автоматичното пресмятане на калории ще бъде голямо улеснение за онези, които по една или друга причина трябва да следят за енергийното съдържание на храната си. Сканирането на снимката ще е скрито, а това прави технологията привлекателен и ненатрапчив, отбелязва изданието. Все още не е ясно кога програмата ще бъде пусната в интернет от Google.

Източник: The Telegraph

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -