вторник, 6 декември, 2022
- Реклама -
НачалоЛюбопитноПикът на епидемията от коронавирус се чака към края на февруари

Пикът на епидемията от коронавирус се чака към края на февруари

Епидемията от коронавирус ще достигне своя връх през втората половина на февруари. Такава е прогнозата на учени от Лондонския колеж по хигиена и тропическа медицина, съобщава Bloomberg. За прогнозата си те използвали метода на математическото моделиране, използвайки информация за аналогичния щам на коронавирус, който предизвика епидемията от атипична пневмония (SARS) през 2002-2003 г.,  както и данни за настоящата ситуация.

Корона вирус – какви са симптомите и лечението?

„Ако приемем, че тенденциите, които наблюдаваме в момента, продължат, пикът на епитемията в Ухан ще настъпи към средата или края на февруари“, коментира един от авторите на проучването д-р Адам Кучарски. Ученият отбелязва, че има известна несигурност в прогнозата, като е възможно разпространението на инфекцията в пика да надхвърли 5% от населението на Ухан. Това означава, че около 500 000 души са в риск да се разболеят.

Според последните данни от китайските официални източници броят на заразените надхвърля 37,5 хиляди души. 2 600 души са се излекували, а 813 починаха от болестта. 

Вижте тук карта за разпространението на корона вируса в реално време по държави, брой заразени и починали.

карта на коронавирус в реално време

Експертите изразяват и опасения, че коронавирусът ще се разпространи широко в Европа. Вече има известен брой случаи за потвърдено предаване на вируса във Франция, Испания и Обединеното кралство. Заразените са били във френски ски курорт, където са били контактни с британец, завърнал се току-що от конференция в Хонконг. 

Слухове, че пиене на белина помага срещу корона вирус

Не изпускайте новите публикации

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -