четвъртък, 18 юли, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноМощна магнитна буря стига тази вечер до Земята

Мощна магнитна буря стига тази вечер до Земята

Тази вечер– 6 октомври, на Земята ще започне да се усеща силна магнитна буря, предаде руската агенция ТАСС. През следващите ден-два може да почувствате замаяност, главоболие, колебания в кръвното, тахикардия или безсъние. Експертите не изключват и леко покачване на случаите на инфаркти и инсулти.

Ако страдате от хронично заболяване или пък сте по-чувствителен към подобни промени, прекарвайте повече време на закрито, ограничете физическата активност и пийте повече вода, съветват медиците. Силната магнитна буря ще продължи вероятно до края на следващия ден, 7 октомври. Причината за нея са около тридесет огнища на високо- или средноактивна дейност на Слънцето. В резултат на мощните изригвания на плазма от дневното светило много хора споделят за влошаване на физическото състояние.

Високоскоростен поток от слънчев вятър, който излиза от дупка в короната с размерите на една четвърт от слънчевия диск, ще достигне Земята вечерта на 6 октомври , предупреди ръководителят на лабораторията на изследване на космическите лъчи в Руската академия на науките Анатолий Белов. Тази „тъмна зона“ на Слънцето се е образувала преди около шест месеца. Тя оказва влияние върху Земята, когато тя се обръща към нея – приблизително веднъж на всеки 27 дни. Според наблюденията на учените подобни дупки в короната на светилото периодично предизвикват магнитни бури на Земята. Активността на тези дупки може да продължи до две години.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -