събота, 3 декември, 2022
- Реклама -
НачалоЛюбопитноМодели се тъпчат с хормони и топки памук, за да са слаби

Модели се тъпчат с хормони и топки памук, за да са слаби

Супермоделите се тъпчат с хормони и дори наркотици, за да потиснат чувството за глад и да останат слаби, разкри в скандално интервю за „Фокс нюз“ руската манекенка Кира Дихтяр (на снимката). Това се случва точно преди Седмицата на модата в Ню Йорк, която винаги е повод на обществени организации да призоват дизайнерите да се откажат от прекалено слабите девойки, които изкривяват представата за модата и подтикват младите момичета към нездравословен начин на живот.

За да се поддържат достатъчно слаби за модния подиум, моделите тероризирали телата си – пушели по няколко кутии цигари дневно, всекидневно приемали слабителни, както и хапчета, които потискат апетита. Тези медикаменти водят до зависимост и се причисляват към групата на амфетамините и фенилетиланимите. Ползвали и други хапчета, които се дават само срещу лекарска рецепта. Всичко това е за да се заглуши гладът.

„Чувала съм, че някои момичета дори приемат наркотици като кокаин, за да ускорят метаболизма си и да ядат по-малко. Все по-популярни са инжекциите, които ускоряват метаболизма, като се започне от хроничния човешки гонадотропин – хормон, отделян по време на бременността. Те се комбинират с диета от не повече от 500 ккал дневно“, описва тъмната страна от живота на моделите Кира. Здрава жена в млада възраст има нужда от поне три пъти повече калории, за да живее нормално. Две трети от тях са необходими, за да се гарантира само работата на органите. Здравни експерти официално призовават хормонът на бременността да не се използва за отслабване поради сериозни странични ефекти като образуване на камъни в жлъчката, риск от инсулт и образуване на кръвни съсиреци.

Моделите приемали също и хормони на щитовидната жлеза, без да имат медицински показания за това. Целта отново е да се манипулира метаболизма. Има информация, че някои момичета поглъщат топчета памук, за да получат усещане за ситост, разкрива още рускинята. Някои от макененките се сдобиват в края на кариерата си с трайно хранително разстройство. Известни са дори случаи на починали модели поради анорексия.

Свързани теми: Хранителните разстройства са водеща причина за смърт при жени до 30 г.

Ново хранително разстройство „дрънкорексия“ – пият и гладуват

Ако ядете като Виктория Бекъм, имате сериозен проблем

Не изпускайте новите публикации

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -