сряда, 22 май, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитно7 навика, които ни изпиват силите

7 навика, които ни изпиват силите

Недостигът на сън далеч не е единствената причина за недостига на енергия у човека. Има и много други неща, които изтощават силите ни. За някои от тях дори не подозираме

Пропускаме спорта, ако сме уморени

Не мислете, че така ще съхраните енергия. Хората, които водят заседнал начин на живот и намират воля и време да се занимават със спорт три пъти седмично по 20 минути, изпитват по-малко умора и отпадналост след шестата седмица на редовни тренировки. Пропускането на физическите занимания пък води до спад в енергията.

Недостатъчно количество вода

Дори лекото обезводняване (загуба на 2% течност) влияе върху нивото на енергия, тъй като съкращава обема на кръвта. Сърцето работа по-малко ефективно, а органите ни получават по-малко кислород.

5 кръвни изследвания при безпричинна умора и отпадналост

Липса на желязо в храната

Дефицитът на желязо в храната води до умора, раздразнителност, отпадналост и проблеми с концентрацията.

Перфекционизъм

Желанието да сме безупречни в работата ни кара да работим все по-усилено и по-дълго. Хората си поставят нереалистични цели, които не могат да постигнат, а това води до неудовлетворение.

Пропускане на закуската

Храната е гориво за тялото, а това, което то получава сутринта, е най-важното за старта на деня. Ако я пропускате, липсата на енергия по-късно е гарантирана.

Неясни болки, умора и депресия може да са фибромиалгия

Нерешителност

Неспособността да казваме „не“ според психолозите рано или късно води до емоционално и енергийно изчерпване.

Чаша вино преди лягане

Вечер преди лягане трябва да се изтегнете и да четете хубава книга. Ровенето в електронната поща, гледането на екшън филми, спорт или чаша вино – всичко това повишава нивото на енергия, като ни отдалечава от нормалния сън. На следващия ден енергията няма да ни е достатъчно.

Източник: Медикфорум

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -