Пържено и газирано увеличават риска от инфаркт

PRINT
глад за сладко вредни храни

Пържените храни и газираното увеличават риска от инфаркт. Това стана ясно в края на проучване, проведено от Университета на Алабама. В него участвали мъже и жени на възраст над 45 години. В началото на изследването нито един от участниците нямал сърдечно-съдово заболяване. Здравите доброволци били наблюдавани от 2003 до 2007 г. Участниците били разделени на пет групи, пише Daily Mail.
Първата група включва хора, които се хранели с пържени храни и пиели много газирани напитки (диета юг). Във втората попадали тези, които често се хранели с полуфабрикати като спагети, мексиканска или китайска храна и пица. Членовете на третата група ядели основно зеленчуци и плодове. В четвъртата наблягали на сладките неща (продукти с добавена захар, десерти и шоколад). И накрая в петата група пиели бира, вино, алкохол, но хапвали зелени листни зеленчуци, домати и много салати.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
10 популярни продукта, от които напълняваме неусетно 
Фруктозата в безалкохолните виновна за епидемията от подагра 
Трансмазнините са най-много в готовите пържени храни 
Доказаха, че солта обърква имунната система 
Доказаха: Бързите закуски са виновни за диабета 

Учените установили, че хората, които редовно ядели пържени храни, яйца, преработени меса като бекон и шунка, и пиели сладки напитки, се сдобивали с проблеми на сърдечно-съдовата система с 56% по-често от другите, които се хранели правилно. Ако се храните като първата група в продължение на 6 години и повече увеличавате риска от инфаркт и смърт от сърдечно-съдови заболявания, предупреждават експертите. Резултатите били независими от пол, етническа принадлежност и местоживеене на участниците.

Източник: Daily Mail

[Общо: 1    Средно: 2/5]
Пържено и газирано увеличават риска от инфаркт беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *