Бъркат инфаркта при жените с нервна криза

PRINT

Грешната диагноза при инфаркт се среща много по-често при жените, предаде АФП. Това създава по-висок риск от фатален изход при тях заради неправилното тълкуване на симптомите. Понякога те се бъркат с нервна криза. Данните са от ново проучване в Канада.

Учени от Университета Макгил в Монреал поискали да разберат на какво се дължи голямата разлика в смъртността между мъже и жени, станали жертва на инфаркт. За целта те разпитали 1123 пациенти на възраст между 18 и 55 г., лекувани в 24 медицински заведения в Канада, в една американска болница и в една в Швейцария. Всички пациенти били с диагноза остър коронарен синдром, отговорили на въпросник на учените 24 часа след постъпването си в болничното заведение.

Жените били с по-скромни доходи от мъжете, взели участие в проучването. Те били по-застрашени от диабет и артериална хипертония, имали са в семейството си хора със сърдечно-съдови заболявания и в по-голямата си част са страдали от депресия и състояния на тревожност.

Проверката разкрила, че мъжете били подлагани по-бързо на електрокардиограми и дефибрилации, отколкото жените. Специалистите обясняват това различие в лечението с факта, че пациентите, които търсят спешна помощ заради болки в гръдния кош, непредизвикани от проблеми в сърцето, са по-често жени.

Поясняват също, че преобладаващите случаи на остър коронарен синдром са по-малко сред младите жени, отколкото сред младите мъже. Това става ясно от думите на ръководителката на изследването Луиз Пилот. Така се правят изводи, че персоналът, ангажиран с разпределението на болните, е склонен да отхвърля сърдечния характер на оплакването при жените.

[Общо: 3    Средно: 3.7/5]
Бъркат инфаркта при жените с нервна криза беше последно модифицирана от: август 17th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *