ТЕЛК в Пловдив спира работа за седмица

PRINT
лекарска комисия

Пловдивският ТЕЛК ще спре да приема документи на пациенти от 1 до 8 април. В това време седемте експертни комисии ще се преместят в Регионалната здравна инспекция (РЗИ) на ул. „Перущица“ 1. До сега те обитаваха сградата на бившата забавачка до Хуманитарната гимназия Новината съобщи директорът на болница „Пловдив“ д-р Аргир Аргиров, на чието разпореждане е ТЕЛК-ът.

През тази седмица новите помещения в РЗИ ще бъдат обзаведени с мебели, след което започва преместването на експертите. Приемът на документи ще стартира отново от 8 април. В Пловдив работят 7 експертни комисии, като 5 са общи, а 2 са специализирани – очната обслужва пациенти от 6 области в Южна България – Пловдивска, Пазарджишка, Смолянска, Старозагорска, Хасковска и Кърджалийска, а в психиатричната се освидетелстват болни от 3 региона – Пловдивски, Пазарджишки и Смолянски.

В ТЕЛК работят 22-ма лекари с клинични специалности – 8 са по вътрешни болести, по трима са невролозите и офталмолозите, хирурзите, психиатрите и педиатрите са по двама и един ортопед. Д-р Райна Ангелова е ръководител на звеното и има защитена докторска дисертация. До преместването се стигна, след като община Пловдив обяви, че си взима сградата на ул. „4 януари“ N 36, където в момента е разположен ТЕЛК. Според предварително изготвения план на това място ще се построи детска градина, в която ще има малчугани, разпределени от 4 до 6 групи.

СНИМКА: ТК

[Общо: 0    Средно: 0/5]
ТЕЛК в Пловдив спира работа за седмица беше последно модифицирана от: април 12th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *