събота, 13 юли, 2024
- Реклама -
НачалоЗдравна политикаТЕЛК в Пловдив спира работа за седмица

ТЕЛК в Пловдив спира работа за седмица

Пловдивският ТЕЛК ще спре да приема документи на пациенти от 1 до 8 април. В това време седемте експертни комисии ще се преместят в Регионалната здравна инспекция (РЗИ) на ул. „Перущица“ 1. До сега те обитаваха сградата на бившата забавачка до Хуманитарната гимназия Новината съобщи директорът на болница „Пловдив“ д-р Аргир Аргиров, на чието разпореждане е ТЕЛК-ът.

През тази седмица новите помещения в РЗИ ще бъдат обзаведени с мебели, след което започва преместването на експертите. Приемът на документи ще стартира отново от 8 април. В Пловдив работят 7 експертни комисии, като 5 са общи, а 2 са специализирани – очната обслужва пациенти от 6 области в Южна България – Пловдивска, Пазарджишка, Смолянска, Старозагорска, Хасковска и Кърджалийска, а в психиатричната се освидетелстват болни от 3 региона – Пловдивски, Пазарджишки и Смолянски.

В ТЕЛК работят 22-ма лекари с клинични специалности – 8 са по вътрешни болести, по трима са невролозите и офталмолозите, хирурзите, психиатрите и педиатрите са по двама и един ортопед. Д-р Райна Ангелова е ръководител на звеното и има защитена докторска дисертация. До преместването се стигна, след като община Пловдив обяви, че си взима сградата на ул. „4 януари“ N 36, където в момента е разположен ТЕЛК. Според предварително изготвения план на това място ще се построи детска градина, в която ще има малчугани, разпределени от 4 до 6 групи.

СНИМКА: ТК

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -