Откриха нов филиал на Спешна помощ в Божурище

PRINT
Кирил Ананиев Георги Гелев

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и шефът на ЦСМП – София Георги Гелев откриха новия филиал на Спешната помощ в Божурище. Досега населението там се обслужваше от центъра в Костинброд.

„Откриването на новия филиал на ЦСМП – София в гр. Божурище е доказателство, че грижата за здравето на хората е най-важното за нас. Последното откриване на филиал към ЦСМП – София е през 2012 г., като се надяваме тази добра инициатива да продължи и в бъдеще. Целта е медиците да са в близост до пациентите и да оказват във възможно най-кратки срокове необходимата за хората помощ“. Това заяви министърът на здравеопазването при откриването на филиала на ЦСМП – София в гр. Божурище.

Филиалът ще работи 24 часа, 19 души ще са ангажирани на смени, в това число лекари, медицински фелдшери, медицински сестри и шофьори на линейка. Филиалът ще разполага с две линейки, а хората, които ще обслужва са около 30 000.

„Нашата най-голяма амбиция е да реализираме големия проект за Спешна помощ по Оперативна програма „Региони в растеж“ на стойност 163 млн. лв., като на територията на цялата страна ще има 237 точки, в които ще работят модерни, оборудвани с най-съвременна техника центрове, част от нашата цялостна здравна реформа. На сайта на Министерството на здравеопазването вече са качени техническите спецификации за новите 400 линейки. С тях ще създадем по-добри условия за работа на медицинския персонал и ще осигурим по-голямо спокойствие на българските граждани, че ще получат навременна помощ“, посочи още здравният министър.

По повод специализираната комисия за лекарствата Кирил Ананиев коментира пред журналисти:  „Създал съм работна група, която в срок до края на месеца да отрази всички необходими промени и процедури в нормативните актове и да предложи методиката, по която ще работи специализираната комисия за новите молекули“.

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Откриха нов филиал на Спешна помощ в Божурище беше последно модифицирана от: декември 18th, 2017 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *