сряда, 22 май, 2024
- Реклама -
НачалоЗдравна политикаОткриха нов филиал на Спешна помощ в Божурище

Откриха нов филиал на Спешна помощ в Божурище

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и шефът на ЦСМП – София Георги Гелев откриха новия филиал на Спешната помощ в Божурище. Досега населението там се обслужваше от центъра в Костинброд.

„Откриването на новия филиал на ЦСМП – София в гр. Божурище е доказателство, че грижата за здравето на хората е най-важното за нас. Последното откриване на филиал към ЦСМП – София е през 2012 г., като се надяваме тази добра инициатива да продължи и в бъдеще. Целта е медиците да са в близост до пациентите и да оказват във възможно най-кратки срокове необходимата за хората помощ“. Това заяви министърът на здравеопазването при откриването на филиала на ЦСМП – София в гр. Божурище.

Филиалът ще работи 24 часа, 19 души ще са ангажирани на смени, в това число лекари, медицински фелдшери, медицински сестри и шофьори на линейка. Филиалът ще разполага с две линейки, а хората, които ще обслужва са около 30 000.

„Нашата най-голяма амбиция е да реализираме големия проект за Спешна помощ по Оперативна програма „Региони в растеж“ на стойност 163 млн. лв., като на територията на цялата страна ще има 237 точки, в които ще работят модерни, оборудвани с най-съвременна техника центрове, част от нашата цялостна здравна реформа. На сайта на Министерството на здравеопазването вече са качени техническите спецификации за новите 400 линейки. С тях ще създадем по-добри условия за работа на медицинския персонал и ще осигурим по-голямо спокойствие на българските граждани, че ще получат навременна помощ“, посочи още здравният министър.

По повод специализираната комисия за лекарствата Кирил Ананиев коментира пред журналисти:  „Създал съм работна група, която в срок до края на месеца да отрази всички необходими промени и процедури в нормативните актове и да предложи методиката, по която ще работи специализираната комисия за новите молекули“.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -