Психолози съветват безплатно по телефона за COVID-19

PRINT
стрес умора

Продължителната самоизолация, затварянето вкъщи и страхът от заболяване, от безработица и финансови затруднения създават сериозен психичен дискомфорт за много хора. Силният стрес може да провокира страхова невроза, паник атака и физически прояви като главоболие, безсъние и други.

Паническата атака започва с буца в стомаха, сърцебиене и задух

Затова специалистите от Клиника „Психиатрия и военна психология” на Военномедицинска академия (ВМА) стартират безплатни консултации по телефона. За целта е разкрита телефонна линия 02/ 92 26 190, която ще бъде отворена всеки работен ден от 28 април 3003 г. натам, в часовия диапазон от 09.00 до 13.30 часа.

Всички граждани, които изпитват прекомерен страх, тревога или безсъние, свързани с пандемията от COVID-19, ще могат да се срещнат и да разговарят със специалистите от ВМА, а психологичните консултации са насочени към:

  • Обучение за вземане на решения – краткосрочни техники, които са копинг-стратегии (стратегии за справяне) в настоящата ситуация по отношение на работа, семейство, финанси, здраве и т.н..
  • Оказване на психологична подкрепа и помощ при овладяване на силни емоции като тревожност, страх, безпомощност, потиснатост, гняв и др., свързани с наличието на пандемия, както и икономическите последствия от нея.
  • Психологична работа, фокусирана върху обучение в разпознаване на психосоматични симптоми (паника, обща тревожност, натрапливости, депресивни състояния, придружаващо безсъние) и преодоляването им чрез различни техники.
  • При по-тежка изява на оплакванията ще се осъществи психиатрична консултация и евентуално лечение.

10 съвета за овладяване на страхова невроза и тревожност

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Психолози съветват безплатно по телефона за COVID-19 беше последно модифицирана от: април 27th, 2020 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *