Неврохирургията на „Пирогов“ с нова реанимация

PRINT
Пирогов

Реанимацията към Клиниката по неврохирургия в „Пирогов“ бе открита официално след основен ремонт за обновяване на помещенията и апаратурата и разширяване на капацитета. На откриването присъстваха проф. д-р Стоян Миланов, директор на спешния институт, началникът на Клиниката по неврохирургия проф. д-р Николай Габровски и проф. Милан Миланов.

Ремонтът и апаратурата на неврореанимацията са на стойност 2 милиона лева. Повечето средства са отпуснати от МЗ, а 500 000 лева са дадени от болницата. Новата реанимация е на площ от почти 500 кв.м. с 3 зали, в които са разпределени 14 поста, където могат да бъдат настанявани тежко болни пациенти. Досега леглата бяха 10.

Неврохирургичната реанимация на „Пирогов” се грижи за пациенти от цяла Северна и Западна България. Само през 2014 година от тук са преминали над 520 пациенти. За тази година пострадалите, които са лекувани в неврохирургичнатата реанимация са почти същият брой. Занапред тази реанимация ще може да помага на почти двойно повече пациенти с тежки черепно-мозъчни травми;  мозъчни инсулти; тежки гръбначно-мозъчни травми, които имат нужда от изкуствена белодробна вентилация;  болни в кома, причините за която не са изяснени; пациенти с тежки мозъчни кръвоизливи и такива, които имат мозъчни тумори.

[Общо: 2    Средно: 5/5]
Неврохирургията на „Пирогов“ с нова реанимация беше последно модифицирана от: декември 15th, 2015 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *