събота, 30 септември, 2023
- Реклама -
НачалоЗдравна политикаНеврохирургията на "Пирогов" с нова реанимация

Неврохирургията на „Пирогов“ с нова реанимация

Реанимацията към Клиниката по неврохирургия в „Пирогов“ бе открита официално след основен ремонт за обновяване на помещенията и апаратурата и разширяване на капацитета. На откриването присъстваха проф. д-р Стоян Миланов, директор на спешния институт, началникът на Клиниката по неврохирургия проф. д-р Николай Габровски и проф. Милан Миланов.

Ремонтът и апаратурата на неврореанимацията са на стойност 2 милиона лева. Повечето средства са отпуснати от МЗ, а 500 000 лева са дадени от болницата. Новата реанимация е на площ от почти 500 кв.м. с 3 зали, в които са разпределени 14 поста, където могат да бъдат настанявани тежко болни пациенти. Досега леглата бяха 10.

Неврохирургичната реанимация на „Пирогов” се грижи за пациенти от цяла Северна и Западна България. Само през 2014 година от тук са преминали над 520 пациенти. За тази година пострадалите, които са лекувани в неврохирургичнатата реанимация са почти същият брой. Занапред тази реанимация ще може да помага на почти двойно повече пациенти с тежки черепно-мозъчни травми;  мозъчни инсулти; тежки гръбначно-мозъчни травми, които имат нужда от изкуствена белодробна вентилация;  болни в кома, причините за която не са изяснени; пациенти с тежки мозъчни кръвоизливи и такива, които имат мозъчни тумори.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -