Отровата на кралската кобра може да лекува рак

PRINT
лаборатория кръвни изследвания

Отровата на кралската кобра може би крие ключа за лечението на рака. Това твърдят испански учени, които са публикували наблюденията си в специализираното медицинско издание Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).
Експертите са убедени, че откритието им ще помогне, ако не за лечението, то поне за облекчаването на заболяването. Учените изследвали генома на влечугото, за да изучат по-ясно начините за използване на токсините, с които да се контролират свръхактивните рецептори, често срещани при онкологичните заболявания.

Благодарение на еволюцията отровните змии са развили жлези, които превръщат някои гени в токсини, които след това се превръщат в отрова. Разбирането на механизма, чрез който даден протеин се трансформира в токсин, може да помогне в бъдеще да видоизменим процеса и токсините да лекуват, а не да убиват“, обяснява Хуан Хосе Калвете, член на Националния съвет за научни изследвания на Испания.

Отровата на кралската кобра и други опасни змии съдържа протеини като дезинтегрините, които действат като инхибитори, спиращи разпространението на раковите клетки.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Отровата на кралската кобра може да лекува рак беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *