Откриха как да лекуват сърдечна недостатъчност с инжекция

PRINT

Сърдечната недостатъчност убива хиляди хора всяка година. Една инжекция с определен ген – SUMO -1, обаче може да промени това, съощи „Дейли мейл“. Ново проучване показа, че този ген може да намали уголемено сърце, да подобри работата му като увеличи притока на кръв.

Неудобството е, че инжектирането трябва да се извършва директно в сърцето. По думите на д-р Роджър Хаджар от Маунт Синай Хоспитал, където се управляват изследванията, много скоро се очаква да започнат клинични изпитвания върху хора.

Д-р Хаджар вече е създавал генна терапия. Тогава използвали гена SERCA2, който генерира ензим, необходим за извеждане на калция от клетките. При сърдечна недостатъчност този ген е деактивиран и сърцето трябва да работи по-усилено, затова в крайна сметка увеличава размера си. Затова учените намерили начин да доставят гена на място в коронарните артерии, като използвали като „транспорт“ безобиден вирус. Само една доза със SERCA2 е достатъчна за възстановяване на гена. В рамките н този пект учените открили и значението на втория важен ген – SUMO -1. Те се надяват, че прилжени заедно тези две терапии ще могат да излекуват напълно сърдечна недостатъчност.

Източник: Daily Mail

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Откриха как да лекуват сърдечна недостатъчност с инжекция беше последно модифицирана от: май 8th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *