Обрудват зала за безкръвна хирургия в „Св. Георги“ в Пловдив

PRINT

Специализирана зала за миниинвазивна и ендоскопска хирургия ще бъде оборудвана в Университетска болница „Св. Георги“ в Пловдив. Стойността на проекта е 205 449 лв., а срокът за изпълнение е 11 месеца, каза директорът проф. Д-р Карен Джамбазов.

Финансирането е осигурено чрез Механизма за координация на управлението на предоставената безвъзмездна помощ за структурни реформи от Японската страна, обясни проф. Джамбазов.

Внедряването на специализираната лапароскопска техника ще позволи на специалистите по обща, гръдно-коремна, жлъчно-чернодробна и АГ хирургия да прилагат съвременни методи, които значително ще скъсят следоперативния престой, ще позволят по-качествено изпълнение на интервенциите и ще намалят тяхното времетраене, каза проф. Джамбазов.

В проекта е включено и задължителното обучение на медицинския персонал, който ще работи с новата апаратура. Очаква се обзаведената операционна зала да бъде открита през юни тази година. 

Свързани теми: Опасни ли са камъните в жлъчката?

Извадиха огромен далак през 3 см дупчица 

Робот майстори нов пикочен мехур

СНИМКА: ТК

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Обрудват зала за безкръвна хирургия в „Св. Георги“ в Пловдив беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *