Махат тумори безкръвно с ток и ултразвук

PRINT
хирургия

Нова платформа за електрохирургия, закупена с пари по оперативната програма „Регионално развитие“, ще заработи в Клиниката по обща и чернодробно-панкреатична хирургия на Александровска болница, съобщиха оттам. В нея годишно се лекуват над 1100 пациента, като над 500 от тях имат онкологични заболявания на стомах, панкреас, черен дроб, тънки и дебели черва.

Хирургичното лечение на тези пациенти е специфично и уникално. То изисква освен висока квалификация и професионализъм, каквито клиниката притежава от страна на лекуващите екипи и най-съвременна технологична инструментална и уредна обезпеченост. Хирургичните операции в тези случаи налагат да се съкращава времето за интервенцията и същевременно да се постигат съвременните изисквания в лечението чрез модерните световно приети методи.

Съвременната електрохирургична платформа се явява като хай-тек в борбата с раковите заболявания по хирургичен начин. Тя съчетава в себе си модерна технологична комбинация от ултразвук и ток с висока честота, ергономичен дизайн и интуитивно микропроцесорно управление. Това дава възможност на хирургичния екип да отстрани туморни образувания с големи размери при изключително минимална кръвозагуба, почти „безкръвно“ и в същото време със сигурността,че вероятността да се получи рецидив да е минимална.

Този модерен апарат е така конструиран , че да щади максимално и пациента по време на хирургичната интервенция. Това намалява риска от усложнения, както по време на хирургичната интервенция така и след това в непосредствения следоперативен период. Голяма част от пациентите са в напреднала възраст и страдат от редица допълнителни заболявания на сърдечно-съдовата и дихателната системи. При тези пациенти хирургичните интервенции по принцип крият много рискове, особено на фона на онкологично заболяване.

С помощта на съвременната електрохирургична платформа се постигат едновременно три основни хирургични процедури фино разрязване на болната тъкан без механично разцепване, кръвоспиране чрез електрозапечатване на кръвоносните съдове без кръвозагуба и отстраняване с висока сигурност без остатък на тумоните формации. Това е важно най-вече при лечението на злокачествените заболявания на панкреаса и черния дроб и позволява да се лекуват тумори, които до скоро се смятаха за неотстраними и пациентите оставаха без всякакъв шанс за лечение. Безспорно е лидерството в лечението на туморните заболявания, когато болницата разполага с високо квалифицирани екипи, лекуващи своите пациенти с най-модерната съвременна технология.

СНИМКА: ТК

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Махат тумори безкръвно с ток и ултразвук беше последно модифицирана от: април 4th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *