Фитнес уред развижва деца с церебрална парализа

PRINT

Нов уред за лечебна физкултура работи от днес в Института за физическо и психическо развитие „Apollo“, разкрит към болница „Медлайн“. Оборудването е предназначено за раздвижване на малчугани, страдащи от детска церебрална парализа. На всяко от тях се изготвя индивидуален лечебен план, обясниха от болницата.

Медиците изтъкнаха, че рехабилитацията и физиотерапията са неотменна част от комплексното лечение на децата, което се прилага в лечебното заведение.

Терапията започва със серия от оперативни интервенции, в резултат на които хлапетата прохождат. За да бъдат вдигнати трайно от инвалидните колички обаче, малките пациенти започват работа с психолог и се обучават в института как да се ориентират в непозната обстановка. Това става чрез игрови методи за раздвижване под контрола на рехабилитатор. Неотдавна институтът закупи специална пътека с препятствия за децата, а от днес пациентите вече ще укрепват мускулатурата си и на новия фитнес уред.

Той е закупен със средства от кампанията на фондация „Качество на живот“, проведена на 23 и 24 февруари в МОЛ „Галерия“ под надслов „Детство за всички“. Над 20 хлапета и техните родители от Пловдив и София в продължение на два дни правиха мартеници, които продаваха на благотворителен базар. 

Свързани теми: Стволови клетки от пъпна връв помагат поне при 7 болести

Касата ще плаща за лекарства, осигурявани досега от „Българската Коледа“

[Общо: 2    Средно: 1.5/5]
Фитнес уред развижва деца с церебрална парализа беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *