четвъртък, 18 юли, 2024
- Реклама -
НачалоИзследванияБезплатни изследвания на урея и креатинин в лаборатории Лина

Безплатни изследвания на урея и креатинин в лаборатории Лина

Безплатни изследвания на урея и креатинин обяви за първите два месеца на новата година лаборатория „ЛИНА”. По този начин експертите там искат да насочат вниманието към здравето на бъбреците.

Изследването се извършва по желание на пациента във всички самостоятелни филиали на „ЛИНА” в страната, като се заплаща само такса манипулация от 2 лв. Анализите са достъпни за всички пациенти без значение от здравноосигурителния им статус.

За целта трябва да посетите някоя от лабораториите „ЛИНА”. Те се намират в 9 града в страната: Бургас, Варна, Добрич, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Плевен, Сливен и Ямбол.

Колко пъти може да се изследвате?

Няма ограничение в броя на безплатните анализи. Това означава, че можете да поискате да Ви бъдат направени при всяко посещение в лабораторията. Целта е ако през януари сте забелязали отклонение в референтните граници и сте предприели нужните мерки след консултация със специалист, то през февруари да направите контролно същите изследвания отново безплатно.

ВИЖТЕ ТУК АКТУАЛНИТЕ СЪОБЩЕНИЯ ЗА БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ >>>

Защо изследванията на урея и креатинин са важни?

Уреята е крайният продукт от обмяната на белтъците, като се произвежда основно в бъбреците. А креатининът отразява филтрационната им способност. Повишените им нива могат да бъдат обезпокоителен сигнал.

Бъбреците играят ключова роля в баланса на течностите и електролитите, филтрацията на кръвта и отстраняването на токсините. Отклонението в тези функции могат да доведат до сериозни здравословни проблеми като хипертония, сърдечносъдови заболявания и други. Профилактичните изследвания помагат за ранна превенция и предотвратяване не евентуално усложнения.

Хората с висок риск от заболявания на бъбреците, като страдащите от диабет и високо кръвно налягане или със семейна история на бъбречни заболявания, могат да извлекат особени ползи от редовните профилактични изследвания. Тези пациенти могат да получат персонализиран подход и навременна медицинска диагностика при необходимост.

Препоръчителни е изследването на урея и креатинин да става сутрин на гладно след поне 12-часова хранителна пауза.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -