неделя, 14 април, 2024
- Реклама -
НачалоИнтервюД-р Папазова: Човекът е сложна енергийна система - II част

Д-р Папазова: Човекът е сложна енергийна система – II част

В първата част на интервюто д-р Мария Папазова разказва за подхода на холистичната медицина, която разглежда човека като енергийна система и се стреми да върне баланса в нея. Пояснява и за метода на радиестезията, както и за приложението му в диагностиката и лечението.

– Може ли човек сам да се научи да си служи с махало или багети?

– Разбира се. Багетите са много чувствителни, за тях се иска повече стаж. Махалото може да е кристално, метално, а и даже една главичка лук арпаджик, която е с обтекаема форма,вързана по специален начин с конец, може да реагира на движението на флуидите в общото информационно биоплазмено поле, което ни обкръжава и макар и невидимо с просто око – движи махалото и ни дава отговор на въпросите. Необходимо е изработването на специална нагласа и вероятно не всеки е роден радиестезист….Добронамереност, смирение, кротост, напълно уравновесена емоционалност – това са задължителните изисквания за достигане до точната информация. Махалото не е играчка за любопитните, то е своеобразен детектор на лъжата, в ръцете на злонамерен човек може да служи и за не дотам добра кауза…. Във френската криминалистика например, менталната радиестезия се използва за разкриване на изчезнали, проверка на показанията на свидетели и други случаи.

Когато хвана махалото, моята енергия се стича надолу по него. Ако сложа отдолу „свидетел“ – написано име, снимка, кичурче коса, мога да задавам конкретни въпроси за съответния човек и да регистрирам положителен или отрицателен отговор. Задаваме ясен въпрос, на който може да се отговори с „да“ или „не“ и не бива да имаме трепетни очаквания за отговор, да привнасяме своята емоция. Проверявала съм преди и себе си, когато много бих искала отговорът на махалото да е точно определен…. То обаче стои и не ми отговаря. Отчита моята емоционална енергия, която му пречи да бъде обективно.

– Какво правиш първо при нов пациент?

– Когато сложа пред мен листче с името или снимката на пациента, първо се моля наум, без да показвам това по никакъв начин, за неговото изцеление……След това започвам с диагностиката на биополето. Лечебният процес е възможен само ако биополето е чисто. След това махалото ми е нужно, за да продължа с цялостна диагностика по органи и системи. Много лесно се предоверихме на съвременната техника, но ще кажа един пример. Имах пациентка от Русе, която ми разказа следната история: по повод на храносмилателни проблеми са и правени 7 поредни скенера, разчетени от различни колеги със съответната специалност и квалификация категорично еднозначно – седем диагнози „рак на черния дроб“. След последния скенер пациентката въпреки всичко твърдяла, че изобщо не може да има рак на черния дроб, опирайки се само на своята интуиция. Все пак се съгласява да я оперират. Изумени колегите виждат, че наистина няма никакъв рак. По време на операцията обаче, хирургът не успява да зашие добре кръвоносен съд – в хирургията това може да се случи – и започват проблеми с неясно кървене, опасност от перитонит и …..горката жена претърпява общо толкова операции, колкото и скенери -цели седем. А в действителност заболяването й се оказва тежко възпаление на жлъчния мехур…

Далеч съм от мисълта да отричам съвременните диагностични методи, но една независима, допълнителна радиестезична проверка е добра идея. Друго клише в официалната неотложна медицина е дозирането на медикаментите, погрешно наричани „лекарства“. Това е за стомашни киселини, а другото – за язва на стомаха. За всички хора с еднаква диагноза – едни и същи химикали… С махалото може да се подбере най-ефикасният медикамент или лекарство и то в точната индивидуална дозировка.

По този начин определям всяко лекарство и на първо място уточнявам биохимичната терапия на д-р Шуслер за всеки пациент. Става дума за конкретни комбинации от общо 12 различни минерални соли, жизнено важни за правилното функциониране на клетката. Общоприетият подход сред лекарите, е да не се дават повече от 4 соли в една лечебна схема, но при някои пациенти с тежки, хронични заболявания е налице тотален минерален дисбаланс. Те имат нужда от повече соли за ускоряване на детоксикацията и лечебния процес. Някои показват готовност дори за 12-те соли… Тогава правя една схема за понеделник, сряда и петък, и друга за вторник, четвъртък и събота.

Очаквайте утре трета, последна част от интервюто.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -