сряда, 30 ноември, 2022
- Реклама -
НачалоХраненеЗабавя ли вегетарианството стареенето?

Забавя ли вегетарианството стареенето?

Вярно ли е, че вегетарианството е по-добрият начин на хранене, ако искаме да забавим старостта? По този въпроси се водят доста спорове. Според учени от Университета „Ръш“ ако се храним с боб, плодове и пълнозърнести храни, определено ще се чувстваме по-добре. Ако спазват такава диета, възрастните по-рядко страдат от нарушения в мозъка и нивото на интелектуалните им способности се запазва.

В продължение на 5 г. експертите изследвали връзката между интелигентността и начина на хранене, предава ТАСС. Така станало ясно, че макар с годините мозъчната активност да намалява, има огромно значение какво ядем. Хората, които страдали от по-бърз спад в умствените си способности, се оказали големи привърженици на месото. В това отношение вегетарианците се представили по-добре. В изследването участвали хора на възраст 70-80 години.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
29-годишна изглежда като ученичка чрез суровоядство
Експертни коментари „за“ и „против“ вегетарианството 
Вегетарианско меню е тайната за дълъг живот 

Отхвърлянето на месото наистина забавя стареенето на мозъка. Такава диета го подмладява средно със 7 години. Въпреки това учените признават, че идеална вегетарианска диета не съществува. Пълното лишаване от месо и животински продукти не е добро за организма. Най-доброто решение е по средата – да се ограничи до консумацията на месо, масло, сирене, печени изделия и пържени и мазни храни, особено в напреднала възраст.

Източник: ТАСС

Не изпускайте новите публикации

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -