петък, 12 юли, 2024
- Реклама -
НачалоХраненеЯжте круши за тънка талия

Яжте круши за тънка талия

Ако искате да имате стройна талия, яжте круши! Такъв е изводът от проучване на Университета в Луизиана. То доказало, че хората, които редовно ядат от този плод, са по-слаби в кръста от другите, които не го консумират. Крушата намалявала освен това и риска от затлъстяване с 35%. Нивото на физическа активност и приеманите калории в двете групи не се различавали значително.

Експертите установили също така, че по принцип любителите на крушите се хранят по-правилно. Организмът им получавал повече витамин С, фибри, магнезий и калий, съобщава Science World Report. Според учените именно съдържащите се в крушите фибри помагат за поддържане на оптималното телесно тегло.

Крушата по принцип е много полезна. Един средно голям плод (178 грама) съдържа 101 калории, 27 грама въглехидрати и 1 грам протеин. Тя осигурява 12% от дневната нужда от витамин C, 10% от витамин К и 6% от калия. В него можете да намерите и известно количество калций, желязо, магнезий, рибофлавин, витамин В6 и фолиева киселина. В този плод има и други полезни вещества – каротеноиди, флавоноиди и антоцианини.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -