четвъртък, 18 юли, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноПрез зимата е по-лесно да отслабнем

През зимата е по-лесно да отслабнем

Ако си мислите, че лятото е сезонът, когато отслабваме най-лесно, грешите! През зимата горим повече калории и така по-бързо можем да се сдобием с желаната фигура, твърдят учени от университета в Женева. Въпросът е да прекарваме повече време на открито, защото тялото ни изразходва повече калории. Колкото по-дълго човек е на улицата по това време на годината, толкова по-бързо свалят килограми. Специалистите проверили хипотезата си върху гризачи. Доказали, че при температура 6-10 градуса животните изгаряли два пъти повече калории, отколкото при по-високи температури.

Не става дума обаче само за нуждата от затопляне на организма. Учените поясняват, че студът убива някои бактерии и молекулярни компоненти, свързани със затлъстяването, пише в. „Индипендънт“. През зимата на организма му е по-лесно да се пренастрои. При ниски температури в червата се произвеждат хормони, които влияят на активността на мозъка. При тези условия централната нервна система контролира по-отблизо процеса на изгаряне на мазнини.

Има и друго: Отдавна е известно, че в студа бялата мазнина, която допринася за трайното затлъстяване, става кафява, която бързо се изгаря за да даде на организма повече енергия.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -