понеделник, 27 март, 2023
- Реклама -
НачалоХраненеВ хамбургерите има само 2% месо

В хамбургерите има само 2% месо

Изследване на съдържанието на хамбургери в САЩ изненадващо разкри, че в някои от тях едва по 2% месо! Едва ли в България картината е по-различна. Американците консумират около 5 милиарда хамбургери една година. Именно необходимостта да се приготвят такива невероятни количества се отразява върху качеството на бургерите, съобщава World Observer Online.

Повечето хора смятат, че бургерите се състоят основно от месо. Затова учените използвали хистологични методи, за да тестват бургерите на 8 популярните вериги за бързо хранене в САЩ. Оценявало се количеството вода в бургерите, а след това се анализирали под микроскоп видовете тъкани, които се съдържат в тях. Допълнителна тест е проведен за наличието на мозъчна тъкан в хамбургерите.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Бързите закуски предизвикват алергии

Чипс, кафе и консерви в списък на вредни за либидото храни 

Трансмазнините са най-много в готовите пържени храни 

Ето и констатациите на експертите: 50% от съдържанието на хамбургерите е вода. Месото в тях варира от 2,1 до 14,8%. Наред с качественото месо в бургерите са констатирани съединителна тъкан, кръвоносни съдове, периферни нерви, мастна тъкан, растителен материал, хрущяли и кости. Мозъчна тъкан не е открита в нито една от 8-те проби.

Имало обаче друга дебнеща опасност – някои от бургерите били заразени с вътреклетъчни паразити (саркосист). Саркоцистозата при животните възниква, когато то се храни с фураж, заразен с инфектирани изпражнения. Заразата се предава и на хората. За да се избегнат нежелани последици за организма, месото трябва да се изпича достатъчно добре. Любителите на недопечени пържоли трябва да ядат само месо от органични ферми, където кравите пасат трева свободно.

Източник: World Observer Online

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -