За да сте богати, правете повече секс

PRINT
alt

Хората, които правят секс 4-5 пъти в седмицата, не само са по-здрави, но са и по-богати, твърдят английски учени. Парите дават известна свобода и оттук възможността човек да се чувства по-щастлив. Но според проучването и щастието привлича безценните хартийки в портфейла ни.
Хората изпитват нужда да бъдат обичани и да обичат, а стара истина е, че благосъстоянието прави човека желан партньор. В противен случай страдат от самота, при което по-често развиват тревожност, изпадат в депресии, което неминуемо рефлектира на поведението им на работното им място и в последствие на финансовото им състояние. Връзката между секса и материалното състояние доказва, че сексуално активните хора са по-енергични, общителни, социални и в пъти в по-добро здраве.
Този извод не се прави за първи път. Преди 4 години той беше изведен от бразилско проучване, а подобни данни само потвърждават отдавна изказана истина от психолозите. Според пирамидата на човешките потребности на Ейбрахам Маслоу човекът има няколко основни, като най-ниско стоят нуждите от храна, вода и секс. Преди да бъдат задоволени те, той не е в състояние да се устреми към каквито и да било други цели.
Това обаче не е единственият извод. Отдаващите се по-често на интимни ласки много по-рядко страдат от диабет, сърдечносъдови заболявания и артрит. Заболяванията влияят на работоспособността,а оттук и на финансовото състояние.Това заключение е вярно, дори като се имат предвид фактори като образование, професия, сексуална ориентация.
Сексуалната активност е част от здравословния начин на живот, също като правилното хранене, коментират изследователите. Особено полезен е сутрешният секс, който от физиологична гледна точка доказано повишава имунитета. Производството на имуноглобулин-А – антитела, действащи против инфекции в организма, е силно повишено.
От друга страна нивата на серотонин в мозъка се повишават при оргазъм, а хормонът на щастието е в наличност дълги часове след половия акт и може дори да замени нуждата от кафе.

 

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
[Общо: 0    Средно: 0/5]
Подобни статии
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *