Тестват нова терапия срещу рак – червено вино и аспирин

PRINT
червено вино

Нова противоракова терапия може да бъде разработена на основата на съединение от червеното вино – ресвератрол, в комбинация с аспирин. Двете вещества нанасят поражения на тетраплоидните анормални клетки, които водят до рак, пише в. „Белфаст Телеграф“. Именно тези мутирали клетки предизвикват генетична нестабилност и често провокират развитието на рак.

Тестовете с мишки, предразположени към рак на червата, показали, че в стомашно-чревния тракт се натрупват по-малко опасни клетки, ако те приемат аспирин и червено вино. Това означава, че тази комбинация може да помогне за отстраняването на предшествениците на раковите клетки, казва д-р Гуидо Кремер от Института „Густав Руси“.

Двойното въздействие помагало също така да се убият тетраплоидните клетки в клетъчни проби от рак на дебелото черво при човека. За ресвератрола от червено грозде отдавна се знае, че има антиоксидантни и противоракови свойства. Аспиринът също е известен със своите антитуморни свойства, той е особено ефективен срещу рака на стомаха и червата. Комбинацията от тези вещества обаче се тества за първи път.

Източник: Белфаст Телеграф

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Суперкоктейл унищожава рака на 100%
Петте най-добри групи продукти срещу рака
Чаша вино на ден действа срещу възпаления
Аспиринът действа най-добре вечер

Аспирин срещу рака на дебелото черво

 

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
[Общо: 1    Средно: 1/5]
Подобни статии
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *