сряда, 17 април, 2024
- Реклама -
НачалоЗдравна политикаПопулярно хапче за задух спряно временно от продажба

Популярно хапче за задух спряно временно от продажба

След многобройни запитвания от страна на пациенти във връзка с липсващо на пазара лекарство за задух, от Изпълнителната агенция по лекарствата дават отговор за причините. Става дума за препарата „Новфилин“ на компанията „Актавис“.

Производителят е изпратил съобщение до ИАЛ, че във връзка с възникнали технологични проблеми при производството на лекарствения продукт Novphyllin tabl. film – coated 100mg INN Aminophylline, продажбите му са временно преустановени в България до 31 май 2015 г. Новфилин отпуска гладката мускулатура на бронхите и на дихателните пътища, като по този начин облекчава дишането при задух.

Ето какво точно гласи съобщението на агенцията по лекарствата:

„На 5 май тази година фармацевтичната компания „Актавис ЕАД“, в качеството си на притежател на разрешението за употреба на лекарствения продукт, е уведомила Изпълнителната агенция по лекарствата за временно преустановяване продажбите на продукта в Република България до 31.05.2015 г. Това е и причината за липсата на лекарствения продукт в аптечната мрежа. След отстраняване на проблема, продуктът ще бъде пуснат на българския фармацевтичен пазар и ще бъде достъпен за нуждаещите се пациенти, уверяват от фармацевтичната компания.

Препоръчваме на лекуващите лекари в страната предприемане на по-нататъшно терапевтично поведение чрез включване на други системни средства за обструктивни дихателни заболявания до възстановяване на продажбите на Novphyllin.“

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -