Зелен чай подобрява паметта на мъжете

PRINT
зелен чай

Обикновеният зелен чай може съществено да подобри качеството на паметта и възприятията на мъжете, съобщава научното списание European Journal of Clinical Nutrition. Качествата на напитката били тествани върху 12 здрави доброволци. Мъжете били разделени на две групи. Първата пила напитка с екстракт от зелен чай, а втората група служела за контрол. Използваният екстракт бил равен на 1-2 чаши зелен чай.

След това анализирали качествата на мозъка на доброволците с помощта на скенер. Това ставало в момент, когато им дали да изпълняват задачи, свързани с паметта. Първата група, пила чай, показала повишена активност в дорсолатералната предфронтална кора, която е важна за работната памет, необходима за фокусирането на вниманието и решаване на работни задачи.

Според учените тайната на положителния ефект върху паметта се крие в полифенолите в чая като галат епигалокатехин. Той забавя унищожаването на невроните, свързани с предаването на допамина и адреналина. Освен това не се образуват сенилни отлагания, които пречат на възприятието, обяснява Щефан Боргвард от университетската болница в Базел.

Свързани теми:

Екстракт от зелен чай бори рака на кожата

Полифенолите са най-мощните антиоксиданти, отлагат старостта

СНИМКА: SXC

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Зелен чай подобрява паметта на мъжете беше последно модифицирана от: април 4th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *