Екстракт от зелен чай бори рака на кожата

PRINT
билков чай ползи

Вещество, открито в зеления чай, помага в терапията при два вида кожен рак. То обаче трябва да се приложи като екстракт локално. Не помага, ако само пием напитката, защото там съставката епигалокатехин галат (EGCg) е в твърде ниска концентрация. Приложено в лаборатория върху ракови клетки довело в две трети от случаите до свиване и дори изчезване на туморите.

Веществото е тествано при два вида рак – плоскоклетъчен карцином и меланом, който често е смъртоносен. Учените се надяват, че така скоро ще разработят нови методи за лечение на образуванията.

И в двете проучвание 40% от туморите на кожата изчезнали. При 30% от плоскоклетъчните карциноми и 20% от меланома образуванията се свили. В други 10% от меланома туморът се стабилизирал – не намалявал, но и не нараствал. За изключителните качества на EGCg се знае отдавна. 

Различни научни екипи се опитват да намерят начин как да лекуват различни видове рак като този на простатата или левкемия с негова помощ. Д-р Кристин Дъфес окачестви новите резултати като окуражаващи по пътя към нова ефективна терапия срещу рака. Цялото проучване е публикувано в научното издание Nanomedicine.

Свързани теми: Петте най-добри групи продукти срещу рака

Зеленият чай пази от радиацията в офиса

СНИМКА: SXC

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Екстракт от зелен чай бори рака на кожата беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *