Крем емолиент пази кожата при дерматит

PRINT

Емолиентът е крем, който служи за всекидневно поддържане на суха атопична кожа, която е склонна към раздразнения и хронична възпалителна дерматоза. Съставките му са главно недразнещи кожата омазняващи средства. Това обясни Мартин Дюто от френския офис на компанията „Пиер Фабр“, която произвежда медицинска козметика за проблемна и чувствителна кожа.

Тогава се губи естествената липидна бариера и тя става пропусклива за бактерии, които иначе нормално обитават здравата кожа. Атопичната кожа е богато поселена с микроорганизми, които там се размножават почти безпретяствено. По нея се откриват предимно стафилококи, но и други бактерии, а също и вируси, гъбички. Емолиентната терапия се прилага като основно лечение в продължение години, при което кремът се нанася обилно върху засегнатите участъци всеки ден, а понякога и по няколко пъти на ден. Тя може да се използва и като профилактика на взискателната кожа, но и за облекчаване на вече настъпили симптоми.

Все повече хора страдат от атопичен дерматит. Най-неприятното при него е нетъпримият сърбеж. Причините за заболяването не са напълно изяснени, но научни изследвания сочат, че основна роля играят генетичното предразположение и влиянието на външни фактори – стрес, неправилно хранене и др. Така се стига до затормозено образуване на липиди в роговия слой на кожата, което пък води до подчертана сухота и неефективна хидратация. Външни дразнители (алергени) проникват безпрепяствено, като провокират засилената реактивност на кожата и появата на обриви по повърхността й. Такива алергени могат да бъдат някои контактни фактори като сапуни, разтворители, вълнени дрехи, парфюми и др., въздушните алергени, навлизащи в организма при дишане, като домашни акари, полен и др., както и някои храни – яйца, мляко, ягоди, шоколад, риба, миди, фъстъци и др.

С козметиката Exomega се стараем да отговорим на нуждите на тези пациенти, подчерта Дюто. В състава на крема влиза екстракт от кълнове на специфичен вид овес Rhealba, селектиран заради противовъзпалителните си качества. Това е емолиентен крем с минимален брой химични съставки, тъй като при атопичната кожа рискът от алергия е много голям. Освен глицерин, екстракт от овеси и витамин В3, съдържа и подхранващи масла от вечерна иглика (нахткерцен), сквалан и карите. Не съдържа и консерванти, но е стерилен, със специална опаковка, която не позволява количества да се връщат обратно в тубата.

Свързани теми: Студовата уртикария може да е вродена или придобита 

При атопичен дерматит често липсват калий и натрий

Кожата на лицето издава много болести

СНИМКА: АРХИВ

[Общо: 9    Средно: 3.3/5]
Крем емолиент пази кожата при дерматит беше последно модифицирана от: юли 18th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *